Politieagent zwaargewond na steekincident bij controle avondklok

Groningen – Twee agenten zijn woensdagavond 10 maart gewond geraakt bij een avondklokcontrole aan de Van Houtenlaan. Een van de agenten ligt zwaar gewond in het ziekenhuis. De politie is op zoek naar de twee verdachten

Even na 22.00 uur spraken twee agenten twee jonge mannen aan in verband met een avondklokcontrole. Na het aanspreken van het tweetal, werden de agenten vrijwel direct aangevallen door één van hen. Deze stak één van de collega’s meerdere keren met een scherp voorwerp. De agent is daarbij ernstig gewond geraakt. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn collega kon na behandeling van de verwondingen aan haar been het ziekenhuis verlaten. De verdachten gingen er direct na het incident lopend vandoor. Van de twee ontbreekt nog ieder spoor.

Onderzoek

Uiteraard is de politie direct een (forensisch) onderzoek gestart naar het incident, evenals een zoektocht naar de twee jonge mannen. Er is ook een Burgernetbericht verstuurd met daarin het volgende signalement van de twee verdachten: Twee blanke jongens, donker gekleed, 1 met een opgerolde muts op en de ander met krullend haar en een rugzak bij zich.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.